torsdag 28 mars 2013

Fredag (fast det bara är torsdag) 2013-03-28

Öl!

Var det första jag hörde när jag öppnade dörren. Det hade knackat ihärdigt en längre stund så jag kände mig till slut tvungen att gå och öppna.

Utanför dörren stod Fredag klädd som en påskkärring med kvast och allt, dock hade han sin mc-väst på sig för att skrämma folk med troligen. Jag hade aldrig sett hans märke på ryggen förut men nu fick jag möjligheten att läsa ordentligt.

Blueridge bikers from HELL
(And Inkasso) med mindre text.

Jag ruskade på huvudet åt Fredag och konstaterade att han var som vanligt ungefär. Det hade varit lugnt i grannskapet ett tag beroende på att Fredag och hans kompisar hade varit utomlands ett tag. Så hette det i alla fall och på en direkt förfrågan så menade Fredag att de förberedde en utlandslansering av sina inkassotjänster så det var nödvändigt att åka till Thailand och marknadsföra sig lite. Med betoning på lite.

Nu blev Fredag lite mer ihärdig i sitt framhärdande om öl och pekade menande på sin korg där det stod:

Starköl till höger och folköl kan ni behålla!

Det var ju svårt att inte förstå hans uppmaning så jag gick till köket för att hämta några öl till den stackarn. Tyvärr följde han med mig till köket och hann se innehållet och innan jag förstod vad som hänt så hade samtliga hårdkokta ägg landat i hans korg och alla öl försvann ner i korgen. Först då insåg Fredag att hans korg inte skulle räcka till allt han ville ta med sig så korgen ställdes in i kylen. Istället tog han en kasse och fyllde den med all min påskmat. Tyvärr hittade han min Skåne också som jag försökt gömma bakom potatis och grönsaker. Med min påskölback under armen och en välfylld kasse försvann han ut genom dörren med ett glatt Glad Påsk.

Hans kamrater flockades runt honom vid grinden och det hördes många knäppanden från ölburkar. Kul att kunna glädja honom såhär inför påsk. Även om min påsk nu skulle bli rätt mager och nykter så var det trots allt roligt att kunna glädja honom och hans kamrater med lite mat.

Undrar hur Fredags påsk skulle blivit annars? Vem skulle han ha våldgästat istället? Kanske det är Fredag som ringer på din dörr snart och frågar sin standardfråga om: Ge oss ÖL nu!

Hoppas ni får en Glad Påsk!



1 kommentar:

  1. Åh, jag tror du ska laga en sån där svampstuvning som Grace gjorde, i "Alla talar om Grace" och kanske rebeera ölen med lite laxoberaldroppar... Till nästa påsk...

    SvaraRadera